About

Kaja ljubezen do narave, njene čarobnosti, barv in vzorcev izraža s svojim risanjem in ilustracijo, ki se ju je naučila s pomočjo nekaterih izjemnih ljudi in pravljic. Živi v Ljubljani, riše, kamorkoli gre, in če je le mogoče, s sabo vzame svoja dva mačka, Olivo in Popaja.

Kaja expresses her love for nature, its magic, colours and patterns with drawing and illustration that she learnt through the inspiration of some remarkable people and fairy tales. She currently lives in Ljubljana, draws wherever she goes and if possible always takes her two cats with her.

Oli&Popaj About

»Kaja Berden je novo ime na področju slovenske ilustracije. S svojimi izredno tenkočutnimi in prefinjenimi ilustracijami nam prikazuje novo sanjsko lepoto, ki jo ustvarjajo njeni številni prikupni živalski liki in romantično okolje, v katerem živijo, prikazano običajno z globokimi horizonti in razpetostjo med nebom in zemljo. Vse Kajine ilustracije so ustvarjene z velikim občudovanjem in ljubeznijo do narave in vseh živih bitij. V teh prikupnih živalskih junakih smo posredno simbolično prisotni tudi mi sami, ki na samotnih krajih uživamo svojo vedno bolj odtujeno svobodo in spokojni mir, zavedajoč se svojega rajskega sveta in samega sebe v harmoniji z njim.« Darko Slavec